Проекти

"Всичко, което един човек е в състояние да си помисли, друг може да осъществи."

Жул Верн

Средствата, с които разполагате ще контролират и какви промени ще бъде възможно да се осъществят. След това направете списък с нещата по проекта - използвайте рисунки, снимки, списания и каталози. В тях ще откриете елементи на дизайна, мебелировка, подходящи цветови комбинации, декорации и др. - изберете това, което ви харесва. В списъка трябва да се съдържат и приоритетите на проекта.

След като вече имате необходините средства и списък с желаните промени е време да се обадите на професионалист или да помолите приятели и познати да ви помогнат с част от задачите. Ако ви свържат с дизайнер, уредете си оглед на декорирани от него къщи, заведения или др., за да се запознаете със стила му на работа. Трябва да чувствате спокойствие и комфорт, когато разговаряте с него. Задавайте въпроси във връзка с предишнте му проекти. Поискайте да ви покаже материали под формата на визуализации, снимки - преди и след реконструкциите.

Особено важно е да обсъдите основните детайли в плана. Поискайте писмено предложение (оферта). Попитайте каква ще бъде неговата комисионна за извършената работа по проекта. Истинският професионалист няма да се притесни от въпросите ви ще се съобрази с вашите изисквания.

И най-важното - не надвишавайте определения бюджет!

Действайте разумно и означете нещата, които са абсолютно задължителни. Не забравяйте, че трябва винаги да се работи по определения ред, като за всяка отделна стая записвате поотделно най-важните неща. Важно е да се помни, че най лесно се подменят килим, завеси или мебел, но по-трудно е да се заменят декоративните мазилки на стените или масивните подови настилки от специфични материали.

eDi-M design